2011-10-27 483 views
10月26日今晚收工後,過咗九龍灣搵女友齊齊食飯,行咗過淘大嗰邊,周圍睇,都諗唔到食乜,行下行下,問起女友有間佢經常食嘅茶記,就索性去嗰度食...一入到去,好有七八十年代茶記感覺~~望下牆上餐牌,就決定要個沙爹金菇豬頸肉煲,同埋咖哩雜扒飯~兩個都係餐,有例湯,碗湯並唔流,有老火湯感覺,係合掌瓜煲豬骨,好好飲~先嚟個沙爹金菇豬頸肉煲,呢個餐跟例湯,油菜,白飯,同埋餐茶,都係$40,個煲上檯,仲係熱辣辣,唔重味精,好香沙爹味,豬頸肉唔"鞋",好好食~~跟住個咖哩雜扒飯,所謂雜扒,有火腿,芝士腸,牛扒,豬扒,個汁好香,唔辣,最正係有兩舊蕃茄,我成日覺得,如果咖哩放埋兩舊蕃茄落去,會更好食~~牛扒係難咬啲,但唔通要人地俾肉眼扒你咩...!!??凍熱檸茶都係水準之作,唔怪得女友經常去幫襯,因為唔駛太貴就食到好嘢~
10月26日