2021-09-05
📍西環 𝚂𝚊𝚒 𝚆𝚊𝚗❝幾塊面咁大盤既西班牙海鮮炒飯🇪🇸🥘和牛扒更驚喜🥰❞Restaurant Week又番黎啦🥳約定好要同大胃仔朋友食! 今次食西班牙菜🇪🇸🤙🏻tapas份量好多 我地開頭都質疑今次可能會食唔晒….🤯🤰🏻點知最後我地都係清晒😎😜當日全場不斷播生日歌🎉睇黎都係慶生之選🎈✨🍽𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐖𝐞𝐞𝐤 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮 $198 pp.💫𝑻𝑨𝑷𝑨𝑺🧀🥓𝐒𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐨𝐟 𝐈𝐛𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨 𝐂𝐨𝐥𝐝𝐜𝐮𝐭𝐬 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 (3.5/5)好多野🤩有芝士, parma ham, 肉腸片😋同埋蕃茄醬脆包🍅🍞芝士奶香重唔算太漏!🍅𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨 𝐊𝐚𝐥𝐞 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 (3.5/5)酸甜醬汁配多汁香甜既蕃茄 幾開胃😆🍘𝐇𝐚𝐦 𝐂𝐫𝐨𝐪𝐮𝐞𝐭𝐭𝐞𝐬 (4/5)香脆既炸cream波波 有ham味但食/見唔到ham既本體😳😂🌶𝐂𝐡𝐨𝐫𝐢𝐳𝐨 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐒𝐡𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐖𝐢𝐧𝐞 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 (3/5)太油😳好重口味既腸 辣辣地 好重香草味🌿💫𝑴𝑨𝑰𝑵 𝑪𝑶𝑼𝑹𝑺𝑬🥘𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐚𝐧𝐝 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐏𝐚
❝幾塊面咁大盤既西班牙海鮮炒飯🇪🇸🥘和牛扒更驚喜🥰❞
💫𝑻𝑨𝑷𝑨𝑺
Tapas
Chorizo with sherry wine sauce
酸甜醬汁配多汁香甜既蕃茄 幾開胃😆
🍘𝐇𝐚𝐦 𝐂𝐫𝐨𝐪𝐮𝐞𝐭𝐭𝐞𝐬 (4/5)
太油😳好重口味既腸 辣辣地 好重香草味🌿
💫𝑴𝑨𝑰𝑵 𝑪𝑶𝑼𝑹𝑺𝑬
Chicken and seafood paella
🥘𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐚𝐧𝐝 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐏𝐚𝐞𝐥𝐥𝐚 (4/5)
好大盤😱不過佢係薄薄一層🤏🏻我覺得佢較淡味同濕潤 如果乾身番d飯粒口感會更好😬餸料偏少 但佢有雞好特別😙中意佢唔係得蕃茄味既醬而係淡淡龍蝦鮮味🥰最後我地手多多撈埋頭盤淨底既芝士食🧀竟然多份鹹香更好食!🤪😂
Wagyu bavette
🥩𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐁𝐚𝐯𝐞𝐭𝐭𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐂𝐡𝐢𝐦𝐢𝐜𝐡𝐮𝐫𝐫𝐢 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 +$100 (4.5/5)
好食‼️❤️我真係最中意食和牛牛扒🐮牛味香濃油脂感重 入口即溶好腍身🤤
💫𝑫𝑬𝑺𝑺𝑬𝑹𝑻
Basque cheesecake with raspberry sorbet
Cheesecake好軟滑 奶香味好重🤤估佢唔到幾好食🤪(因為個樣平平無奇)sorbet酸甜好fresh🥶❤️
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍La Paloma
西環西營盤皇后大道西189號西浦1樓
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…