2018-11-18 8997 views
想食幸福pancake好耐,但成日唔捨得比咁多錢食空氣咁😂今日就難得破例,食一次啦💕男朋友一早就去實地視察環境,皆因見到好多人話要排好耐。男朋友去到見到龍尾去到廁所個邊,心知不秒,一定排返3 5 7個鐘。😂但想食ge心不滅,決定繼續排。情況未有想象中惡劣,算排得好快。排左1個鐘多d,終於比人安排位置。pancake 選擇有咸有甜🍎🍓🍒🍌*留意每人最底消費一份甜點或一杯飲品*食甜野又會想食咸野,所以我地就叫左個香蕉朱古力pancake 同全麥pancake配芝士磨菇奄列🔶香蕉朱古力pancake $123 評分 9/10上枱見到pancake好鬆軟,又厚。比起其他食店,佢無咁快謝。影左好耐相都仲好延身。香蕉1條,cream 的份量都無手軟。朱古力係自己加上去,怕甜ge朋友可以落少d見到賣相都食指大動🤤急不及待先嘗一口。pancake有蛋香,唔會好似其他空氣咁,一入口就溶,反而顯出佢用料實在。配上香蕉加cream 真係一流。cream不會太肥膩,好怕d cream 又甜又唔滑。呢到係會每啖都要一齊食🔶全麥pancake配芝士磨菇奄列 $118 評分8/10上枱發現仲有沙律菜值得一讚。食完甜
pancake 選擇有咸有甜🍎🍓🍒🍌

*留意每人最底消費一份甜點或一杯飲品*

🔶香蕉朱古力pancake $123 評分 9/10

🔶全麥pancake配芝士磨菇奄列 $118 評分8/10
上枱發現仲有沙律菜值得一讚。食完甜食咸,有清新的感覺。沙律上有蒜醋汁,酸酸辣辣,十分惹味

全麥pancake真係第一次食,食落咸咸甜甜。
未食過的朋友可以一試。加左麥的pancake相對無咁滑,但食到入面有粒粒麥粒。美中不足是蕃茄汁可以多少少,咁就可以每啖都有蕃茄汁一齊食。

2018-11-17
Waiting Time
95 Minutes (Dine In)
$120 (Tea)
Celebration
Anniversary