旺角泰國菜平靚正🙈,晚上去記得book位🤣泰式火山排骨/ 辣椒膏蝦頭油海鮮炒飯 /泰式鐵板蠔仔蛋 🔅泰式火山排骨 $108👍🏻我見到個個人都係到叫,一定是招牌菜🙈。一字排骨排成火山形狀😆,上面放些芫荽。我地覺得味道十分出色。排骨酸酸辣辣,非常入味,但唔會辣到噴火(辣度剛剛好)。不用蘸任何調味料。同時煮得十分軟腍,啖啖肉,食完真的好飽啊。餐廳提供手套,食時更方便🤣🤣。🔅辣椒膏蝦頭油海鮮炒飯 $68🔥🔥聽聞好辣好辣🔥🔥🙈。我地都唔係好食到辣🤣,叫佢地落少d辣。蝦頭先爆香,再拿去炒飯。炒飯炒得好香,炒得好乾身👍🏼👍🏼,但不會太硬。🔅泰式鐵板蠔仔蛋 $88一上枱就覺得抵食啊🤣,蠔仔大粒飽滿,好多多多蠔啊,見到已經大滿足🙈。蠔仔帶有海水的鹹味,蛋就沒有加入太多鹽。蠔仔不腥,蛋香亦滑。蠔蛋下有些芽菜,避免蠔蛋變焦。蠔蛋加辣醬,就係正。
旺角泰國菜
平靚正🙈,晚上去記得book位🤣
泰式火山排骨/ 辣椒膏蝦頭油海鮮炒飯 /泰式鐵板蠔仔蛋

🔅泰式火山排骨 $108👍🏻

🔅辣椒膏蝦頭油海鮮炒飯 $68
🔥🔥聽聞好辣好辣🔥🔥🙈。

🔅泰式鐵板蠔仔蛋 $88