2020-08-08 1214 views
小妹我真係好鍾意食韓國菜, 但疫情關係無法親身去韓國, 唯有周圍搵好食嘅韓國餐廳, 最後比我搵到呢間新麻蒲5月份同8月份分別在平日各去過一次, 今次就決定一次過講下我這兩次的用餐感受5月份去的時候是第一次來食, 我一坐低侍應生就放左4碟前菜係我枱面, 當時我就心諗: 嘩!!!咁多, 正喎!比我很好的第一印象當時餐廳仲做緊平日優惠特價午餐, 周六日是沒有的,我就選左新麻蒲部隊鍋個部隊鍋好大, 鍋內已經有韓式拉麵, 仲要送個飯, 食完真係超級飽味道也不錯最近又再一次係平日去食, 發現特價午餐沒有了,但午市套餐就做緊7折優惠, 超級抵這次來食又是一坐下就比前菜, 但今次只比了兩碟有點失望, 不知道是怎樣作標準這次我就選左牛肉牛骨濃湯, 因湯飯是我的最愛雖然知道已經包左一碗飯, 但看到才發現原來還有麵在湯碗內, 幸好麵的份量不多, 麵質很滑很軟,牛骨湯看起來奶白色很漂亮, 湯底很濃很入味, 加埋飯非常正, 我食到一滴不剩, 係D肉熟左D, 但有機會一定會再來食
小妹我真係好鍾意食韓國菜

新麻蒲部隊鍋

味道也不錯

這次來食又是一坐下就比前菜, 但今次只比了兩碟
有點失望, 不知道是怎樣作標準

這次我就選左牛肉牛骨濃湯, 因湯飯是我的最愛

牛肉牛骨濃湯

雖然知道已經包左一碗飯, 但看到才發現原來還有麵在湯碗內
, 係D肉熟左D, 但有機會一定會再來食
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch