2021-10-11 188 views
.📍元朗亞玉豆腐花📍 #饅頭去荃灣 #饅頭的港味道 #饅頭的掃街系列------------------------------芝麻糊豆腐花 ($3)(因為疫情依加轉左用即棄膠碗加$1)攞上手熱辣辣,好暖胃。芝麻糊個人覺得煮得唔夠稠,不過都唔稀可以接受嘅;食到有微微磨粉嘅口感😍,芝麻味都OK香濃😋,整體甜度適中,配埋軟滑嘅豆腐花啱啱好,口感有層次,唔需要額加薑汁、糖水或者黃糖。豆腐花偏軟,但唔會片到散修修👍🏻,雖然少咗啲豆香,但依然好味,3蚊嚟講已經值回票價,良心無價💛。成碗捧住喺街食風味十足,風險亦十足🥶,建議大家唔好學我。------------------------------整體評分:7.1/10小編回頭率:6.5/10
芝麻糊豆腐花 ($3)
(因為疫情依加轉左用即棄膠碗加$1)
攞上手熱辣辣,好暖胃。

成碗捧住喺街食風味十足,風險亦十足🥶,建議大家唔好學我。
整體評分:7.1/10
小編回頭率:6.5/10