2021-11-15 13798 views
Mamaday出品必屬佳品,今次第一次嚟到銅鑼灣呢一間嘅mamaday 分店,好早已經聽人講過呢一間分店係咁多間環境最舒適,我都覺得係!燈光光猛,打卡好睇,地方寬敞,玩味Cafe,印象10分良好!🌸黑到爆炸墨魚圈墨魚滑墨汁燉飯炸魷魚圈有三件,每一件都十分之爽口,都幾香脆!出去食墨魚汁好多時都會比較鹹,呢道菜完全冇呢個問題,有淡淡墨魚汁鮮味,唔會太水太稀,反而令整個意大利飯吸收墨魚汁精華,係encore之選!🌸點解個個都叫軟殼蟹pizza 㗎答案好簡單,原因真係好吸引呀同埋好好食!落單之後都要等,有機會係新鮮製,等待係值得嘅,軟殼蟹pizza大大隻,外皮炸香,內裏Juicy,再加埋有菠蘿在Pizza面頭,好清新,Pizza底係薄批,咬落去薄脆,仲有千島醬喺上面,味道協調!🌸原味芝麻雞翼呢個同樣有驚喜,雞翼皮好脆,一啖一邪惡,特別欣賞上面灑上芝麻,增加口感豐富程度,調味相當用心,即使係原味,都比坊間嘅雞翼好吃很多倍!呢間玩味Cafe已經多次回頭,精靈搞怪,食物質素相當不俗,我已經變成左佢嘅fans,隔幾個月就encore 一次,身邊朋友都大贊!

🌸黑到爆炸墨魚圈墨魚滑墨汁燉飯

🌸點解個個都叫軟殼蟹pizza 㗎

🌸原味芝麻雞翼

• 黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯
  • 點解個個都叫軟殼蟹比薩架?