2021-08-10 1339 views
疫情前做開semi buffet 同同事食過幾次 評價係好 當時任食款式唔算多 但勝在性價比高 沙律 意粉 甜品 正 主菜Pizza 食完唔會膩 意粉 似手做 夠彈牙 生果夠新鮮 沙律醋啱口味前排老細生日請食飯 滿心歡喜有得再食呢間 依家冇咗semi buffet 只做set lunch 可以揀兩個coures或者三個courses 當大家睇完個Menu都唔係太揀得落手 有同事話想嗌個Pizza食算到步啦 今次安排左坐上層 環境唔錯 之前通常坐下層吧枱 不過依家已經冇晒吧枱喇 逐個點完菜之後 就上咗個好油嘅包 再俾碟橄欖油你點 同事話如果有醋會更加好 可惜感覺係油上加油 不過本身個包係唔錯嘅 前菜上台啦 個巴馬火腿正常 有同事話個炸鯷魚有啲腥 到意粉啦 卡邦尼意粉好彈牙 不過個芝士汁太膩 蟹肉意粉本身唔錯 但大家一致認為 真係太多油 雖然話橄欖油比較健康 但油浸點都唔會健康得去邊主菜嚟啦 隻春雞夠份量 味道淡咗啲 但塊牛腹扒就細咗啲 一個拳頭都大過佢 同埋佢啲刀 切唔開塊牛 連雞都切唔到 最後食埋個甜品 叫左個雜果sorbet 標明雜果 但原來唔係雜果 我哋個日係桃味 食落真係好似食

前菜上台啦 個巴馬火腿正常 有同事話個炸鯷魚有啲腥
最後食埋個甜品 叫左個雜果sorbet 標明雜果 但原來唔係雜果 我哋個日係桃味 食落真係好似食緊個新鮮桃咁 餐飲叫咗杯凍檸水 唔使篤檸檬 因為佢加咗啲新鮮檸檬汁落去 呢個係有驚喜嘅

$200 (Lunch)