2009-08-08
估唔到晚晚都坐爆!!今晚我哋兩個人等咗20分鐘到, 差唔多九點鐘, 諗咗好耐食乜好, 因為樣樣嘢都好似好好食, 又大蝶, 整體嚟講又唔算貴. 對住個menu花多眼亂, 就不如叫個羊肉餃子, 黃燜羊肉, 虎皮青椒, 加支大青島. 先來個一口羊肉餃子, 一碟40蚊有15隻, 先點吓個醋汁, 一啖一粒, 爽呀! 最鐘意佢有少少羶味, 個皮又滑又煙un, 唔似一般d餃子個皮咁"鞋". 裡面d羊肉又飽滿又多汁, 食得出羊肉好新鮮, 見到粒粒都咁飽滿, 一啖一粒, 感覺唔錯!第二道菜係黃燜羊肉, 羊肉燜到好淋, d調味入哂d羊肉度, 又不減羊肉本身o既鮮味, 而且羊肉唔肥, 好好味! 再加上個煲入面有幾塊面粉之類o既嘢, 吸哂d燜羊肉汁, 係精華所在. 個燜羊肉煲加咗金針, 帶出酸酸哋o既味道, 令到人食極都唔"漏"! 我哋兩條友, 見到仲有d汁剩, 梗係加個白飯, 撈埋佢啦最後先嚟個虎皮青椒, 個汁一樣好好味, 但係d青椒燒得未夠淋, e道菜太爽反而無咁好食, 同埋我好黑仔, 十舊有八舊都超辣, 唔食得辣o既真係唔好叫, 但係賣26蚊, 辣吓都幾抵喎!