2009-03-23 481 views
我從來都唔寫食評, 但今次真係不吐不快昨日我班媽咪朋友諗住抱埋d阿B去銅鑼灣gathering, 上網見佢homepage介紹得唔錯仲話下午茶49蚊起, 所以諗住去試下唔駛次次都去酒店TEA, 聽我個朋友講佢要求要VIP房(個網到話有)所以個老闆要求佢前日要入定500蚊按金, 我仲諗住乜好好食架, 要好似酒店留按金咁誇張。好啦下午3點幾我地個個一家大細共8個大人, 3個細路上到去先發現地方勁迫(80呎都唔知有無), 坐位又唔舒服全部四腳櫈, 打開餐牌直情嚇死你, 最平個TEA SET都起碼90-100蚊, 個老闆仲要點晒你地人頭話我地仲有人未叫, 好似焗你要佢D餐咁, 好啦都比咗按金唔走得, 計過數淨飲都要70蚊, 就唯有每人叫一份餐。我地其中有人叫雞翼餐, 點知得個幾隻瘦猛猛的雞中翼加10隻左右炸唔香的薯角, 後來雞翼唔夠仲比咗d超咸粟米頂檔, 野飲仲另加錢, 叫司華力腸餐, D腸又係連皮都煎唔脆擺落微波爐叮到過晒熱乾晒, 真係味道仲差過樓下的街邊檔, 真係好離譜另一個朋友叫咗碗盛惠108的公仔麵餐, 餸又少麵唔靚, 味道差過茶餐廳但就高級大酒店價錢, 好過份仲有都唔知佢喺咪好耐無人
我從來都唔寫食評, 但今次真係不吐不快

仲有都唔知佢喺咪好耐無人幫襯, 佢D茄汁有陣疑似天拿水的味, 我最初以為我朋友大咗肚對D食物的味覺敏感, 老闆於是比過支我朋友, 嘩, 點知過一陣又攞過出來比我另外的朋友用, 嘩, 變咗的野就唔應該再用啦

仲有就係連水都唔比杯你, 心諗人地酒店都會比杯水你吖, 你咁的價錢咁的服務質素, 我寧願去隔離怡東酒店囉, 呢間嘢我真係唔會再幫襯, 係我有生以來食過最搵笨的餐廳。

2009-03-22
$130 (Tea)