2018-08-15 812 views
人生未寫過食評,但呢間的食物質素真係令我忍唔住破戒。一個人係灣仔周圍行搵野食,向來喜歡越泰食物,見到呢間價錢合理環境不錯就入左去。叫左冬蔭功河但落錯單冇左冬蔭功,我廢事改就算了。心諗泰式河粉,仲要香茅雞翼,點都唔會難食得去邊,點知我真係太天真。以為求其落左啲香葉蘿蔔就ok? 碗湯完全冇味,更遑論有正常泰式河粉應有嗰種味。平心而論啲金邊粉都尚算可以,但碗湯實在失望。雞翼,凍嘅,似炸完放左10分鐘,啲皮已經淋哂。咬落去仲有陣味,類似雪味,總之係唔新鮮嘅味,其中一隻仲要紅紅地唔知熟唔熟,我都冇食到了。人地香茅雞翼supposed 有嘅味佢完全冇。我求其食完就走左,唯一叫做好啲嘅係間舖都算坐得舒服嘅,但咁嘅食物我唔會再試多一次。
人生未寫過食評,但呢間的食物質素真係令我忍唔住破戒。
雞翼湯粉
2018-08-15
$42 (Tea)