2018-08-13 266 views
一朝早去睇早場,睇靚佬湯嘅Mission Impossible第六集。完場後,好肚餓,因為未食早餐就走去睇。我哋行咗去荃新天地嘅泰昌,食個 “好早嘅午餐。”呢度個規距,係要自己去櫃台買飛,然後拎番個數字牌返埋位,等一陣,就會有專人送上嘢食嘢飲來。睇睇今日午餐牌,好快就決定食一個正餐和一個L5馬來咖喱牛腩飯,飲品就叫了熱咖啡。上嘢超級快,先來的是牛腩飯。賣上好似好得,有一陣椰香味。裡面都有好多牛腩,食落又腍又入味。個汁係有好多黃薑的,所以只會香不會太辣,啱晒怕辣嘅人。正餐係一碗沙嗲牛肉麵、煎雙蛋和一個超巨型菠蘿油。雖然啲麵未煮得夠腍,要扣分。好彩,牛肉可以補番數,攞番唔少分,因為佢好腍,味道少少辣,好惹味。至於個超巨型菠蘿油真係好浮誇,但係,我又好鍾意。大大啖咬落去,連埋啲牛油一齊入口,感覺超正。下次去睇早場的話,可以再來encore。

我哋行咗去荃新天地嘅泰昌,食個 “好早嘅午餐。”

上嘢超級快,先來的是牛腩飯。賣上好似好得,有一陣椰香味。

正餐係一碗沙嗲牛肉麵、煎雙蛋和一個超巨型菠蘿油。

下次去睇早場的話,可以再來encore。
2018-08-04
Type of Meal