九龍城美食處處,巧遇此特色小店。被其外表吸引。有著圓拱大門及raw的外牆。入到去,內裡樓底很高,更掛著不少名畫,遠播放著懷舊的鄉村音樂,令你置身於歐洲小city 的精緻小館。事不宜遲,講下嘢食先!首先係洋蔥湯。味道3.5/5之後再來法式焗田螺,非常驚喜!第一次食可以食的「田螺殼」,細問老闆娘下,先知係餅皮,薯蓉亦好幼滑,配埋田螺,非常推薦。嚟到main course,西班牙紅蝦炒意粉。紅蝦好大隻,而且好多膏,意粉係偏硬嘅口感,我鍾意❤️。老闆娘提示咗一個食法,果然令意粉更滋味。最後叫咗拿破崙蛋糕作結,它是以芒果做汁,每一層脆皮都有汁,另外custard cream 係比較厚身,整體食落係清爽的,唔會好膩。整體今次好滿意,下次再嚟試下需要預訂嘅羊扒先!

事不宜遲,講下嘢食先!首先係洋蔥湯。
味道3.5/5
洋蔥湯

之後再來法式焗田螺,非常驚喜!
法式焗田螺

老闆娘提示咗一個食法,果然令意粉更滋味。
西班牙紅蝦意粉

拿破崙蛋糕

整體今次好滿意,下次再嚟試下需要預訂嘅羊扒先
2020-11-22
Type of Meal