2023-07-12 48 views
📍Urban Coffee Roaster 路過經過呢間工業風裝修既cafe,見到餐廳時尚型格既風格,令我同朋友決定入去試一試🥳🍔 手打安格斯牛肉漢堡配薯條 $138個漢堡好豐盛!包括有主角安格斯牛肉;配料有蕃茄🍅、煙肉🥓、芝士🧀、酸瓜等等,而伴碟既亦都有大量既炸薯條🍟同黑松露醬,夠曬豐富!😆安格斯牛肉非常厚身,有特別用慢火煎香至香脆,但又唔會過乾,保留到肉汁😇由於係手打既關係,牛肉入口亦會比較鬆軟,配上簡單既調味料,味道的確幾唔錯!🍝卡邦尼煙豬腩意粉 $138係出面既餐廳卡邦尼就食得多,但加埋豬腩就好少見~卡邦尼既質地夠曬creamy,配上大量豬腩粒,食得出豬腩有爆香過,味道就咸咸地,有種愈食愈開胃既感覺😌呢碟食得多會膩,建議同朋友share食🥰🍴新鮮青囗配蒜香白酒牛油汁 $118青口既份量多,足足有成十幾隻,每隻既size都算適中~味道方面,青口好入味,蒜香🧄同牛油味十足,仲有陣陣既酒香味;另外佢配左麵包🥯,俾你索啲青口汁一齊食,絕對有味蕾上既衝擊⚡️🥞法式焦糖班戟 $108班戟既口感好似蛋糕咁,唔係果種空氣感,而係質地比較實身~口感綿綿密密,幾飽肚!😍最正既係班戟面澆上忌廉漿,再輕
📍Urban Coffee Roaster

手打安格斯牛肉漢堡配薯條

🍔 手打安格斯牛肉漢堡配薯條 $138

🍝卡邦尼煙豬腩意粉 $138

新鮮青囗配蒜香白酒牛油汁

🍴新鮮青囗配蒜香白酒牛油汁 $118

🥞法式焦糖班戟 $108
班戟既口感好似蛋糕咁,唔係果種空氣感,而係質地比較實身~口感綿綿密密,幾飽肚!😍最正既係班戟面澆上忌廉漿,再輕輕燒個外層至酥脆,帶點焦香,有種食緊焦糖燉蛋既感覺!🤩

75%  Chocolate &     Orange  Juice

🍫 Iced 75% Chocolate $54
Menu有兩款朱古力可以揀:75% Peru 同85% Belize~Peru呢杯味道唔太甜,但朱古力既味非常濃郁🤤質地唔係creamy既;唔中意飲甜既朋友仔,呢杯好適合你飲!

🍊Orange Juice $39
見呢到主打係飲咖啡,但冇諗過原來果汁都咁出色,佢係鮮榨橙汁黎,最上層仲有一絲絲既果肉,夠新鮮!味道就酸酸甜甜,正常既味道~

⭐️好味指數:8/10

📍Urban Coffee Roaster (碧仙桃路) (尖沙咀)
尖沙咀碧仙桃路7號美麗都大廈地下44號舖
手打安格斯牛肉漢堡配薯條