Auntie AYI @wellwellwell

2023-03-22 499 views
知道喺金鐘太古廣場新開左呢間粵菜,咁啱又近公司附近,所以決定同班朋友來試試。地點的而且確非常方便,喺太古廣場中庭一望就見到,餐廳裝修都好特別,就好似世外桃源咁先要經過一個細細的門口入去,之後就像飛船嘅內籠,牆壁掛滿中式風味的擺設,有種非常夢幻的感覺。地方同埋座位都好闊落坐得好舒服,都適合一家大細,又或者同朋友去食。因為大家都唔想煩食啲乜嘢,所以直接就叫咗個六人套餐,套餐嘢食,真係好豐富。開胃小食,三小品當中包括有子薑皮蛋、乾蔥牛柳粒及麻辣手撕雞。如果食得辣嘅朋友,我就非常推介麻辣手撕雞,夠辣同埋非常惹味!鮮蟹肉粉絲煲,亦都係驚喜之作,炒得乾爽不油膩的粉絲口感煙韌而且充滿鑊氣,索盡了蟹肉鮮甜的味道。因為嗰晚我哋都有幾個男同事,所以都特登叫咗隻芝麻糖脆皮雞,賣相好有舊式嘅風味,直程係將成隻雞擺設到好似鳳凰咁,芝麻糖脆皮咬下完全就好似薯片咁脆口,非常推介👍🏻

• 芝麻糖脆皮雞