2025-02-19
近排山見火鍋人氣好高,popcorn分店裝修靚之外,所提供嘅食物由湯底、各式肉類、小食、配料、飲品及甜品都用心精選,質素高,將軍澳人有口福了!今次食「LV.3- 極品。吃到飽」,雖然冇海鮮,但配料選擇都仍然豐富,而且試到限定佛跳牆湯底,呢一餐真係非常滿足。牛爽腩 |嫩肩里肌肉(牛肩胛肉)|月見封門柳三款牛之中,最驚艷係牛爽腩!薄薄一片,幾秒就食得,入口即溶。仲有好多其他肉未試得晒,雞牛豬羊咩都有!台南烏雞玉卷台南烏雞片係呢度必食嘅,估唔到雞肉都做到薄片,口感唔錯。竹笙抱蝦滑|響鈴魚籽蝦滑卷|懷舊魚皮角竹笙及響鈴內包著蝦滑好創新,有新鮮感。鍾意懷舊又有魚皮餃等,樣樣都想試。無骨黑魚片魚都有幾款,我哋梗係揀無骨啦。魚片薄切, 分零鐘就可以食。順帶一提,火鍋醬料好多未見過嘅,亦有店家自家製嘅。大家亦都唔可以錯過呢度嘅台式飲品同雪糕,仲有啤酒任飲啵。🧸評分:🧸🧸🧸🧸4/5
牛爽腩 |嫩肩里肌肉(牛肩胛肉)|月見封門柳
台南烏雞玉卷
台南烏雞片係呢度必食嘅,估唔到雞肉都做到薄片,口感唔錯。
竹笙抱蝦滑|響鈴魚籽蝦滑卷|懷舊魚皮角
無骨黑魚片
魚都有幾款,我哋梗係揀無骨啦。魚片薄切, 分零鐘就可以食。
🧸評分:🧸🧸🧸🧸4/5