夜晚又約左小同傾下計吹下水, 我地search到成條街都係食肆嘅山林道有間叫”串酒里”嘅燒吧. 有本地酒廠”麥子”釀製嘅粗口手工啤🍻, 咁有Gimmick就啤一啤佢吧!>港產粗口x手工啤酒 (HKD78@)五款手工啤我揀左女生度身訂造嘅當歸味, 聞落OK強當歸味感覺好補咁🤣. 味道係順而舒服嘅, 易入口, 味道唔錯, 推介推介Cheers🍻. >鹽燒厚切牛舌 (HKD68/1串)Li串牛舌同坊間燒物店嘅唔同在於, 件牛舌真係•非常之厚•, 唔會太醎, 每一口都好爽.>芝心日本廣島蠔脆棒 (HKD68/3件)Li個超正超拉絲蠔味勁濃呀!! 仲要條條king size, 剛炸起熱辣辣食已經拉到成尺長嘅芝士, 就算凍左都無影響個口感.>蒜蓉燒原條茄子 (HKD49)食串燒/BBQ一定要食嘅item一定係茄子🍆吧! 切半塗上激厚蒜蓉, 燒到茄子肉腍軟, 吸收哂蒜蓉啖啖邪惡🧟‍♀️.>黑松露蒜蓉燒扇貝 (HKD88/3隻)唔覺意又剔左蒜蓉了, 好大隻扇貝, 每塊面上都加了一大抹黑松露勁香derr. >脆燒日本原條鰻魚 (HKD59)燒汁味道夠濃, 鰻

港產粗口x手工啤酒 (HKD78@)
港產粗口x手工啤酒

鹽燒厚切牛舌 (HKD68/1串)
鹽燒厚切牛舌

芝心日本廣島蠔脆棒 (HKD68/3件)
芝心日本廣島蠔脆棒

蒜蓉燒原條茄子 (HKD49)
蒜蓉燒原條茄子

黑松露蒜蓉燒扇貝 (HKD88/3隻)
黑松露蒜蓉燒扇貝

脆燒日本原條鰻魚 (HKD59)
脆燒日本原條鰻魚

燒汁味道夠濃, 鰻魚亦頗大條, 入口好快溶化, yummy🐟.
Li度環境好好坐, 又乾淨, 唔會四圍油淋淋, 同埋位置係方便嘅, 完全encore•able👍🏻.
2019-11-04
鹽燒厚切牛舌