2018-11-03
奴性強的香港人最愛口味之一,一定有冰室,貪佢夠快,不論早餐、午餐、下午茶、晚餐、消夜,幾點都可以食,價格又實惠,食完又可以返公司繼續OT。而且仲有種莫名的親切感,這就是香港人的味道。門口就有樽仔奶茶、咖啡專櫃,可以即買即走!店面環境都幾乾淨,有裝潢,卡位多。晚餐小菜多選擇,menu也很貼地,有頹飯四寶,懶人恩物,好搞笑!樽仔奶茶(原價$25、自取價$15、快餐加$7),自家製奶茶,茶味香濃,很順口,原來茶底係店家自己溝的,用最傳統的方法來整,果然好味道。招牌海南雞飯($52)係招牌,雞有鲜味,飯帶椰香,附醃蘿蔔。翠玉瓜炒雞柳($58)鑊氣夠,炒得很香。瓜切得細,一口size,雞肉很滑嫩,加了菇炒,很健康。要求多多的我們,要少油少鹽又少肉,都能一一滿足我們,服務不錯。燉湯(跟餐加$38)雪耳木瓜燉雞,好大盅,夠兩人用,又足料,有雞翼、雞腳、瘦肉一齊燉,味道清甜。火龍果咕嚕肉($65)沒有再用菠蘿炒,反而用火龍果,很創新。炸漿唔會好厚,肉很嫩,也下了大量青紅椒、洋蔥,做到蔬菜和肉食營養均衡,酸甜味很好下飯,。鐵板蝦乾肉碎啫啫芥蘭($65)不惜工本,有大隻蝦干、小魚干,芥蘭爽脆,炒得十分香口
門口就有樽仔奶茶、咖啡專櫃,可以即買即走!
店面環境都幾乾淨,有裝潢,卡位多。
鐵板蝦乾肉碎啫啫芥蘭($65)不惜工本,有大隻蝦干、小魚干,芥蘭爽脆,炒得十分香口惹味!