2020-11-24
我同大家一樣 都急不及待要睇鬼滅之刃劇場版(我估) 而睇喺之前梗係要食飽飽先啦 話晒而家冇得入去戲院食嘢架嘛😢所以我哋就近近地喺銅鑼灣搵到呢間好似唔錯嘅日本嘢😏餐廳都係位於澳門逸園中心 喺地鐵站一出就係 超方便!上到去佢哋嘅門面都有悉心嘅裝修!餐廳唔算大 但入邊嘅燈光柔和 都幾有格調👍🏻坐低咗消完毒之後 店員都好快過嚟介紹吓啲嘢食!🙈最後梗係聽下佢講 試吓佢哋嘅主打卷物啦!首先嚟嘅有個沙律•胡麻豆腐蟹子沙律🥗•-先嚟個沙律開下胃🙈 雖然只係沙律 但其實佢哋嘅配料都好足 有蟹子同魚子兩款做配襯 加埋芝麻醬同豆腐 涷冰冰食起上嚟清新之餘又開胃🥰•四款天婦羅🍤•-有炸蝦 紫薯 冬菇同茄子四款 全部都係新鮮即叫即炸 而且佢哋嘅粉漿都唔會太多炸蝦就做得比較出色 因為入邊嘅蝦肉仲可以保持到新鮮同彈牙👍🏻而紫薯都可以做到外脆內軟 而且味道又唔會太甜 啱啱好!😍主角到啦!•蜘蛛🕷️🍣•-大家唔好俾佢個名嚇親 其實入面係軟殼蟹嚟架🙈但因為蟹腳叉晒出嚟 所以好似蜘蛛😂食落口感爆棚阿!入邊有仲有埋蟹柳 牛油果等嘅配料 脆得嚟又好creamy👍🏻•辣妹🔥🍣•.唔好俾佢個名呃咗 事實上一啲都唔辣架!😂面頭有超多
所以我哋就近近地喺銅鑼灣搵到呢間好似唔錯嘅日本嘢😏
餐廳都係位於澳門逸園中心 喺地鐵站一出就係 超方便!
上到去佢哋嘅門面都有悉心嘅裝修!
餐廳唔算大 但入邊嘅燈光柔和 都幾有格調👍🏻
坐低咗消完毒之後 店員都好快過嚟介紹吓啲嘢食!🙈
最後梗係聽下佢講 試吓佢哋嘅主打卷物啦!
首先嚟嘅有個沙律
但因為蟹腳叉晒出嚟 所以好似蜘蛛😂
•辣妹🔥🍣•
唔好俾佢個名呃咗 事實上一啲都唔辣架!😂
面頭有超多切粒吞拿魚 觀感fit曬🙈
入面仲有炸蝦同埋芝士 食落有兩種層次 而芝士仲令個口感滑溜好多👍🏻