2021-06-16 60 views
🍲尚鮮火鍋(佐敦)連放三日假又要開工,真係諗起都覺得辛苦😌好彩收工約了朋友一齊去打邊爐食正野,先令心情先得以放鬆🤪🌶️血池麻辣湯🍅🍄鮮茄野菌湯(素)朋友仔心大心細,又想食辣又想食清淡,於是本人決定滿足哂朋友的要求,選了雙併的湯底✌️湯底一遞上時🌶️聞到好濃的麻辣湯味,遠遠蓋過了鮮茄野菌湯底,不過兩個湯底各有所長先講野菌湯味道好清甜,尤其係湯底的🌽真係好清甜,就算飲多幾啖都唔會覺得佢咸同口渴👏麻辣湯唔駛多講,鐘意食辣的朋友會覺得佢好惹味同過癮,將肉類或吸味食品放落去涮味道真係正😋🐮牛三併(❄️雪花牛柳粒,特尚手切牛,本地手切牛)朋友們異口同聲甘話:打邊爐一定要食牛啦!因為本人唔食🐄所以以下食評由友人提供:牛柳粒唔算多根肉質都幾”林“幾重🐄味。特尚手切牛,油脂豐富有入口即溶的感覺,食多幾片容易有飽肚感。最後本地手切牛,肉質爽口油脂同牛肉分佈平均食完唔會覺得膩👍鮮炸脆響鈴新鮮即叫即炸響鈴浸入湯底的一刻簡直令響鈴味道昇華🤩🐖午餐肉切成條狀的午餐肉好有貼心,可以令食客唔駛一次過食哂成片午餐肉,味道整體黎講完來都幾入味,最主要係唔算咸😎🍡鮮打四寶丸(🐮🐷🦐🦑)四款丸都各具特色,爽口彈牙尤其墨魚丸同蝦丸😏🐖
🍲尚鮮火鍋(佐敦)

🌶️血池麻辣湯
🍅🍄鮮茄野菌湯(素)

🐮牛三併
(❄️雪花牛柳粒,特尚手切牛,本地手切牛)

鮮炸脆響鈴
新鮮即叫即炸響鈴浸入湯底的一刻簡直令響鈴味道昇華🤩

🐖午餐肉

🍡鮮打四寶丸(🐮🐷🦐🦑)
四款丸都各具特色,爽口彈牙尤其墨魚丸同蝦丸😏

🐖五味豚併盤
(午餐肉,豬腩肉,豬頸肉,豬潤,豬皮)
三層架的擺盤都幾特別,一層脂肪一層肉分佈分明的豬腩肉味道完全沒有豬羶味仲好有嚼口,豬頸肉口感唔韌有🐷味沾上醬油一齊食味道唔錯。 將豬潤豬皮放落麻辣湯竟然有驚喜,小編覺得麻辣豬潤可以辟走豬羶味味道,好食過平時滾湯或煮粥的味道。

🐟脆鯇魚片
完全唔覺得腥,沾上醬油一齊食有提鮮的作用。