2020-02-07 1153 views
今日同朋友去左港島區搞啲嘢之後就搭咗天星小輪過海一過海就去咗1881度食西餐啦,Van Gogh喺尖沙咀廣東道巴士地鐵話咁快就到,非常之就腳。店內有很Relax的座位,裏面放了不少電子版的藝術品的。另外佢想客人很舒服咁樣食嘢,所以個細設都非常特別㗎!而Menu方面食物很多元化,今日我地就來左個梵高之夜,品嚐一下佢哋嘅招牌菜。是日麵包叫左野之後店員就送上了一籃麵包,它暖暖地再加上其他餸菜配搭,開胃之選。龍蝦意大利炒蛋配魚子醬龍蝦非常鮮甜味美,啖啖肉好開胃,所以肉質有口感之餘亦很鮮嫩,又不會樣香口膠的硬口。魚子醬再加上香濃嘅意大利炒蛋令人胃口大增,比人一股很Fresh的感覺,推介!蟹肉海參酸辣湯很特別的一道菜,用了西式的方法去煮酸辣湯。酸辣湯底非常之足料,有一大碗的。湯底又唔太酸,熱辣辣好味道。蟹肉同海參方面,味道非常之濃郁同埋鮮味,正!避風塘紙包鱸魚之後來了避風塘紙包鱸魚來品嚐,非常特別用紙包住新鮮嘅鱸魚。佢哋每一件鱸魚都非常之新鮮,加上有少少辣嘅避風塘香料,非常有特色。仲有Juisy既味道,強烈推介!XO醬炒和牛粒脆麵到另一主角出場了,佢哋用咗特製直送嘅和牛,和牛keep住嫩滑既鮮味。

是日麵包

龍蝦意大利炒蛋配魚子醬

蟹肉海參酸辣湯

避風塘紙包鱸魚

XO醬炒和牛粒脆麵
到另一主角出場了,佢哋用咗特製直送嘅和牛,和牛keep住嫩滑既鮮味。牛肉外脆內軟,感覺非常之好,再加上佢嘅特製醬料,配以香脆嘅麵條,絕配,正!

是日餐飲及甜品
最後晚餐亦包含了特製餐飲以及甜品,令完美的一餐畫上了完美的句號。
2020-01-22
Type of Meal