OPPA Coffee Bar Restaurant

終於來朝聖呢間出名已久嘅韓國菜 之前上ig已經係咁見到大家po拉絲芝士炒飯 仲有靚仔oppa親自幫大家拌飯 不過我地就麻麻地炒飯 見到有其他菜式都幾特別 冇乜點見就試下~星期日來講夜晚都幾多人 小店唔係好多座位 排隊亦要親自排係店外 見到店內好多位 可能未有人手執檯 好彩一次過就入左三四張台🤣🍗蒜香無骨炸雞💰238炸雞伴隨一碟炸雞蘿蔔 蘿蔔清新適合同炸雞一齊食 炸雞下面仲有薯條 兩樣嘢都係啱啱炸起 熱辣辣上來😍雞肉唔算大塊 而且皮比較厚 好彩入面肉質不柴 熱辣辣入口都算唔錯 而且肉汁都算多 唔會乾爭爭但係醬汁就偏鹹 可能蒜香味太重 其他味可能會比較好😢🥓韓式醬炒豬血腸💰168呢樣係最後上但係都係我地最期待嘅!血腸已經少有 仲要係炒嘅血腸 血腸皮都幾有韌勁 入面粉絲份量多 呢碗入面仲有年糕 配菜方面就係典型嘅韓國青椒 蘿蔔絲等等 不過韓式醬偏辣同鹹 而且血腸都好索湯汁 令整體都真係好鹹😢🍡傳統炒年糕💰138傳統炒年糕望menu仲以為係炸醬炒年糕 原來係普通嘅醬油年糕 湯入面一條條嘅唔係粉絲而係切散嘅魚餅 咁樣食落都幾似食緊麵咁幾新奇🤣 年糕都算粗同埋大條 而且都好軟 入面唔會有未煮熟嘅狀

🍗蒜香無骨炸雞
💰238
蒜香無骨炸雞

🥓韓式醬炒豬血腸
💰168
韓式醬炒豬血腸

🍡傳統炒年糕
💰138
傳統炒年糕望menu仲以為係炸醬炒年糕 原來係普通嘅醬油年糕 湯入面一條條嘅唔係粉絲而係切散嘅魚餅 咁樣食落都幾似食緊麵咁幾新奇🤣 年糕都算粗同埋大條 而且都好軟 入面唔會有未煮熟嘅狀態 好糯都好煙韌 但係浸得入湯耐都真係好鹹 成個口都係醬油味🥵
傳統炒年糕

見到好多台都有嗌豬手同埋炒飯 覺得呢度份量其實都算大 所以定價比較高 呢兩樣都幾吸引!仲見到隔離台兩個人嗌左四樣嘢 睇來menu都真係好吸引🤣但係個人真係覺得呢度口味太鹹 重口味嘅我都唔係好頂得信 大家要做好心理準備食唔食到鹹野先啦🥵

📌 OPPA Coffee Bar Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀金巴利街1號F地鋪
2022-01-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
蒜香無骨炸雞