2021-08-27
香港好多專門食pancake嘅日本甜品店 見到The One有一間就專登上去試下!店面唔算大 餐牌都係以甜品pancake為主 不過12:30已經好多人 店員好似比較忙唔過來🤨🥞雜果朱古力班戟💰108三塊班戟上面有奇異果 士多啤梨 橙同埋藍莓 水果全部淋上一層朱古力醬 而且夠清甜👍🏻班戟單獨係鹹嘅熱香餅口感 外表亦係扁身 不過同水果 cream夾埋一齊食就唔會漏!🥞焦糖香蕉班戟💰98擺盤好靚🧡條蕉切開兩半分別淋上焦糖等佢凝固 份量好足而且唔算太膩 cream同雜果一樣 班戟都係鹹 送埋核桃食還不錯~🍧紫薯沙冰💰49一開始擔心食完班戟會覺得太漏所以遲嗌定🤣 紫薯味滲透入每一粒冰碎入面!而且飲落係十分解暑 冰冰涼涼~本身唔算太甜撈埋上面嘅奶油就啱啱好!如果製作時間可以快D就perfect 我地最後攞走飲🤣整體來講環境不錯 班戟算不甜膩 店員如果多D人手幫助可能會更有效率!見呢到都有鹹pancake例如和牛漢堡 都可以一試!
🥞雜果朱古力班戟
💰108