好少可去一間高級餐廳食dinner (睇開我既人都知我鐘意打邊爐),今日同朋友搵到呢間餐廳,比我有不少驚喜。出面係車水馬龍既漆咸道,一上到去就好似去左一個秘密花園咁,裝潢以花花和自然作題材,樓底高,感覺好舒服。 其實食物價錢唔平,但能夠在呢個環境下進餐,呢個價錢係包埋個景的! Caeser salad一黎到太肚餓,唔記得相機食先。不過不失,習慣餐前要食一個salad Pan Seared Foie Gras香煎法國鵝肝配士多啤梨蘋果醬真係一試難忘,鵝肝濃滑而不腍,水果醬更帶出鵝肝的味道,加上一點點醋,仲有淡淡的無花果,配以多士一齊食,真係滋味無窮! Assorted seafood pizza一焗完即上,pizza底又熱又脆,叫得seafood pizza, 一d都唔慳地加左好多海鮮,加上千島醬,真係兩個人好快食哂全個pizza! 有時黎得fine dine既餐廳,真係不得不欣賞佢地食材既配搭同醬汁既調教,所以mix and match都好perfect, 大家可以諗諗黎呢度慶祝不同節日!

Caeser salad

Pan Seared Foie Gras