2023-11-24
冬天嚟到, 心郁郁想食韓國嘢🫣, 於是上openrice 咁啱見到韓珍, 好似幾吸引, 就去咗試了!!😆Set C - Pork Special (2人份) $780濟州黑毛豬五花腩 300g/ 濟州黑毛豬上肩肉 150g/ 濟州黑毛豬豬頸肉 150goverall 有600g肉😱, 其實都幾多haha 五花腩真係好邪惡!! 油脂好香, 而上肩肉就有3大舊, 燒得好香!🤩 豬頸肉都好好食! 價錢同質素成正比, 好似真係翻咗韓國咁🥹~ .明太魚麵本身已經想單點, 但係個set包埋haha 餐廳仲好貼心咁分咗2人份!😚 個份量啱啱好, 明太子正正就係明太魚嘅仔hahaha 個顏色同明太子係一樣的🤣, 味道有啲鹹, 魚嘅texture偏乾身, 但同冷麵mix埋一齊, 真係勁refreshing😭 解咗食豬肉嘅油膩感🤓.醒酒湯好好飲, 凍凍地嘅天氣飲熱湯, 真係特別爽!🤪 入面仲有勁多肉, 味道有啲似羅宋湯🤓.泡菜三重奏 - 本身一坐低已經4樣前菜, 仲可以任添😛, 我refill 咗泡菜同埋魷魚幾次, 好好食呢!! 呢個主要係俾你同啲豬肉食, 開胃啲~.✨芒果益力多刨冰🍧 $98呢個真係太過
明太魚麵
醒酒湯
✨芒果益力多刨冰🍧 $98
呢個真係太過震撼我啦😱, 冇諗過原來韓式餐廳竟然有咁高質嘅甜品!🥹🥹🥹 呢個價錢真係良心價!! 刨冰其實比較貼近雪花冰, 質感比較溶, 一啲奇怪嘅冰味都無🥹 重點係!! 超! 大! 份 !!! 簡直夠4個人share嚟食!🙈 就算食到底, 每一啖都好有味, 芒果益力多味, 越食越上癮!!🥭 仲有好多芒果肉, 一啲都唔酸, 有好香嘅芒果味🥭🥭! 好refreshing!
韓式手作雪糕 - 瑪加利酒味
follow ig 會送雪糕🍨, 但一啲都無hea你, 都係超大份, 仲要好重酒味, 個人認為高質過movenpick!!😚
overall坐得幾舒服, 味道又正宗高質, 都見到有好幾枱都係韓國人haha✌🏻
📍韓珍
尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓