2025-08-21
次次經過呢間Cafe都見到要等位,呢晚就嚟咗食吓呢間人氣餐廳 。餐廳推出咗期間限定嘅夏日menu,我哋都叫咗幾樣嚟食😎夕暮夜煙燻牛舌蛋包飯喺呢間餐廳都食過幾次蛋包飯,每次都keep到蛋嘅水準唔會過熟😗 今次就叫咗佢期間限定嘅新品煙燻牛舌,牛舌食落口幾軟腍,煙燻嘅味道好突出👅旨醤油大蝦胡麻風冷麵炎炎夏日最適合就係食碗冷麵,色彩鮮艷嘅配料包括有醬油漬大蝦、蛋絲、青瓜絲、紅蘿蔔絲及雞絲,撈埋胡麻醬食,真係開胃醒神😻喫茶夏祭屋台小吃盛呢份小食盛集合咗四款小食,包括青梅漬小番茄、煙火祭章魚燒、黃金粟米唐揚炸雞同埋琉球族八爪魚香腸😎 一份滿足晒我四個願望。夏夜花火白桃刨冰呢個刨冰唔算好綿密,上面有鋪滿面嘅白桃肉,加埋香甜嘅白桃汁,夠晒消暑同埋開胃🤤飲品♦️夏祭金魚梳打造型非常特別,波子汽水梳打真係好似化身金魚缸一樣🙈 入面仲有金魚造型嘅軟糖。♦️煙火物語白桃梳打呢杯白桃梳打入口甜美,有濃濃嘅果香🍑餐廳八月份仲推出兩大優惠😝,煙火祭典大考驗同埋夜煙火物語手帳。呢次嘅食物都帶有一啲日本夏祭嘅特色,好有夏天嘅感覺,想試嘅話一定要早啲過嚟啦😎
夕暮夜煙燻牛舌蛋包飯
旨醤油大蝦胡麻風冷麵
喫茶夏祭屋台小吃盛
夏夜花火白桃刨冰
飲品
♦️夏祭金魚梳打
♦️煙火物語白桃梳打
呢杯白桃梳打入口甜美,有濃濃嘅果香🍑