2022-08-28
今日係Blue Monday☹️難得可以早收工而且又好掛住我嘅家鄉菜😂我同同事就去咗尖沙咀食泰國菜 😂冇諗過星期一都咁多人排隊,我哋都大約100分鐘左右,一落到去就見到成間餐廳已經坐滿晒顧客呢間泰國餐廳好有泰國特色,例如牆身上有大象🐘、椰子樹咁😂定我諗起🫠我去泰國時候嘅風景🥹雖然嘅暫時冇得去旅行,唯有食住泰國嘢先啦🥹通去親泰國餐廳,我都係會食生菜包,豬頸肉,青咖喱等等🤣個餐單實在太多選擇,我一時三刻都唔知叫咩好,所以都係叫返我平時去泰國餐廳會食嘅嘢🥗豬頸肉沙律平時我會叫生菜包,但係今日有啲貪心,又想可以食豬頸肉,所以就叫咗呢個salad 豬頸肉分量都幾好下,肉質淋身, 又炒幾香辣,加埋生菜一齊食,簡直係Perfect🔷春卷入面係素餡,入面有紅蘿蔔木耳等,外皮香脆,酸酸甜甜嘅醬汁,真係開胃🔹青咖喱牛肉配印尼薄餅牛肉好入味同淋身,吸晒啲青咖喱,入面仲有唔少蔬菜,加埋香脆嘅薄餅一齊食,真係大滿足希望下次多啲人一齊嚟,可以試吓菠蘿炒飯同炒金邊粉😆
🥗豬頸肉沙律
🔷春卷
🔹青咖喱牛肉配印尼薄餅
希望下次多啲人一齊嚟,可以試吓菠蘿炒飯同炒金邊粉😆