2022-11-08
尖沙咀婚紗街沿街至天文臺道好多唔同類型嘅菜式,有日經過見到呢間木系風格嘅串燒殿,menu都多選擇就決定試下😋呢到用qr code落單幾方便,廚房會即叫即燒🔥食咗十幾樣嘢,全部上枱速度都幾快又夠熱,有啲仲好值得俾❤️🔥 😍 係有啲surprise😍流心芝士年糕 $32(1份) ❤️🔥❤️🔥 一定要嗌好好食😂嗰陣時 👦🏻食咗一啖就催我快啲試😂 入口咸咸甜甜好好味,表面燒得岩岩好🥹內裏又好軟熟,講起都想食🥹惹味蒜蓉燒茄子 $38 ❤️🔥大大條燒到啲孜然好入味,肉夠淋又餘又有汁😙脆肉瓜 $14 ❤️🔥❤️🔥燒得非常多汁❤️但係又唔會有生嘅口感,表面搽左一層燒烤醬料,令到整體味道加重左,唔會好似食緊好寡嘅蔬菜咁,但又保留到脆肉瓜嘅鮮甜同多汁🥰燒士豆片 $14 ❤️🔥❤️🔥 好好食!! 大大塊咬落夠香脆脷落但完全唔覺得介咀,同埋會食到薯仔肉感即係未到太薄👍🏻👍🏻👍🏻我地都好鍾意 !!!台灣腸 $18 ❤️🔥好味嘅台灣腸值得推薦~唔係一般串燒店就咁燒啲有腸衣嘅即食台灣腸hea你,表面有劃出紋路先燒,而且燒得好香口,火候控制得好好 😚雞泡魚乾 $48(1份) ❤️🔥雞泡魚乾配上沙律醬永遠都係最好嘅搭配🥰
流心芝士年糕 $32(1份) ❤️🔥❤️🔥
惹味蒜蓉燒茄子 $38 ❤️🔥
大大條燒到啲孜然好入味,肉夠淋又餘又有汁😙
脆肉瓜 $14 ❤️🔥❤️🔥
燒士豆片 $14 ❤️🔥❤️🔥
台灣腸 $18 ❤️🔥
雞泡魚乾 $48(1份) ❤️🔥
雞泡魚乾配上沙律醬永遠都係最好嘅搭配🥰係每份串燒之間都會食幾片黎過下口癮
我其實超鍾意食雞波魚乾,但絕大部份串燒店雞泡魚乾都會貴啲份量又少啲,呢個價錢份量味道都滿足到我,性價比upup \(//∇//)\
煙牛脷心 $38
厚身脆邊,係有咬口嘅牛脷心~
3骨3腎串 $78
雞軟骨同雞腎串,份量都幾多~比較鍾意食雞軟骨,夠曬香脆😛
花甲粉 $68
大大碗冬天食可以暖下身~啲花甲都多而且無腥味,個粉會索曬啲辣😳 鍾意食辣嘅可以試下~
燒蒙古羊肉串 $22
有淡淡羊味但唔會有羊臊味!! 幾推介呢個~
豬頸肉 $58(1份)
份量都幾充足,豬肉唔會太乾,保留到肉汁,而且表面嘅蜜糖味都幾夾🍯~
免治雞肉棒 $38(2串)
日式風味嘅雞肉棒,口感相對較軟,但當中會有少少磨碎左嘅雞軟骨咁嘅口感,都幾特別~
串燒殿適合幾個朋友一齊傾下計飲杯酒享受下美食~推介大家叫有「❤️🔥」嘅試下ʕ •ᴥ•ʔ
整體黎講係一間尖沙咀地段性價比幾高嘅串燒店,去嗰日仲全程播五月天,好掛住佢地😭✋🏻