在疫情下的尖東晚市時段,街頭人流不多,有一食店,長期都維持有撮人排隊,相信排隊的人原因都是跟小店店名一樣,對那小店 - 勁回味雙色魚生飯 - 三文魚+帶子(亦可揀選:虎蝦/甜蝦/希靈魚) $60$60嘅魚生飯真係好低,飯嘅份量對於女生來說算多吧,2件厚肉帶子夠鮮甜,4片三文魚切得不算太簿,一口一片口感富足,滿口彌漫馥郁魚油甘香,配搭厚燒玉子及青瓜絲做配襯,更是將物有所值昇華至物超所值。📝個人感覺及意見:~落Order嘅姐姐,感覺親切。~小店經營,食客需自動自覺一個跟一個排隊叫餐,排隊文化難唔到香港人。 ~只做晚市,我未見過佢哋午市營業。~好想多多支持呢種良心小店,但佢哋嘅營業日子真係有d難捉摸,依家我只估計佢哋平日晚上係有機會唔開,星期五/六/日或公眾假期晚佢哋開檔營業嘅機率就比較大。

📝個人感覺及意見:
~落Order嘅姐姐,感覺親切。

~只做晚市,我未見過佢哋午市營業。

雙色魚生飯-三文魚+(帶子)

2022-04-04
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
雙色魚生飯-三文魚+(帶子)