上次經過見到一碗碗燉奶已經好想食今次食完晚飯口痕就去食返碗🤤成日覺得佢同澳洲牛奶公司好相似除咗燉奶,仲有各類型嘅鮮奶製品,亦有鹹食三文治同通粉/麵▶️ 馳名雙皮燉奶 ($40)當然要叫返個最經典嘅燉奶款可選凍或熱,個人覺得凍食正啲❄️最鍾意係面層嗰塊皮,好似腐皮咁薄但有質感第一口已經品嚐到牛奶濃郁嘅味道🥛香過飲鮮奶偏甜咗少少🤏🏻不過勝在唔會好假或覺得佢加咗好多糖,反而似牛奶本身天然乳糖味道布甸少少動L,唔可以話非常順滑細膩,可能因為偏水身,但唔會太稀如果鍾意creamy啲、杰身啲嘅布甸,呢個未必好啱你-欣賞佢雙皮奶牛奶味香濃🍼質感未必最好食最滑,但我覺得可以接受依家仲有其他款式味道,本身都有啲興趣試吓香滑咖啡燉奶 (不過驚伏🙈)服務還可以,姐姐做嘢快手啲急啲,態度唔差嘅環境擠迫少少,八點幾九點都仲好多人,全場滿座之餘要等位要同人搭枱都係正常嘅,最多食完即走人💨然而價錢貴咗啲,每年加$1,變到依家嘅$40/碗 (印象中係$36/碗)食完幾開心嘅,尋找返童年回憶味道👅
上次經過見到一碗碗燉奶已經好想食
今次食完晚飯口痕就去食返碗🤤

成日覺得佢同澳洲牛奶公司好相似
除咗燉奶,仲有各類型嘅鮮奶製品,亦有鹹食三文治同通粉/麵

▶️ 馳名雙皮燉奶 ($40)
當然要叫返個最經典嘅燉奶款
可選凍或熱,個人覺得凍食正啲❄️
最鍾意係面層嗰塊皮,好似腐皮咁薄但有質感
馳名雙皮燉奶

第一口已經品嚐到牛奶濃郁嘅味道🥛香過飲鮮奶
如果鍾意creamy啲、杰身啲嘅布甸,呢個未必好啱你

欣賞佢雙皮奶牛奶味香濃🍼
質感未必最好食最滑,但我覺得可以接受

服務還可以,姐姐做嘢快手啲急啲,態度唔差嘅
環境擠迫少少,八點幾九點都仲好多人,全場滿座之餘要等位
要同人搭枱都係正常嘅,最多食完即走人💨
食完幾開心嘅,尋找返童年回憶味道👅
$40 (Last Night Supper)
馳名雙皮燉奶