2016-08-20 490 views
端午節既時候有幸試到佢既南部糉,超好吃的說所以今日決定黎試一試佢其他菜式今日兩點半黎到諗住會少啲人喇,點知一去到見到有成十幾人排緊隊😱 唯有買外賣去公園食喇,有得食好野,就算要我坐地下食我都得架XD外賣等左十幾分就有喇,跟住就去左前面既佐治五世公園坐低開餐皮蛋豆腐係凍既,梗係食左先喇的的式式細細杯三十五蚊其實都唔平佢既皮蛋豆腐同出面大部分店鋪既唔一樣,佢係將皮蛋同豆腐一齊打爛加入調味料蒸熟再雪凍,每一啖都食到皮蛋既蛋香,又唔會怕好大陣豆味,如果個面再加少少肉鬆唔知夾唔夾呢因為係外賣既關係鹽酥雞係唔熱架喇,雞肉食落去都仲係嫩嫩的,咬落去好juicy,仲有一樣野好就係佢既味粉好均勻,唔會覺得一舊好咸一舊冇味雞肉飯原來係雞絲黎既,呢個飯個汁甜甜地,唔知係咪南部既口味呢雞絲唔會好鞋口亦唔會痴牙,佢咁樣方便我坐係公園食唔洗怕食既時候會跌左舊雞XP今日最想試既魯肉飯呀一打開個盒見到啲肥美既魯肉就即刻流晒口水,仲聞到個陣台灣既魯肉飯香氣,我就知道一定唔會有錯!果然食落口就係台灣既味道,豬油既油香加上個魯肉汁,滲透每一粒飯,將飯同魯肉一羹一次過放入口,我覺得好幸福呀,忍唔住一啖一啖咁食,呢個魯肉飯既汁
端午節既時候有幸試到佢既南部糉,超好吃的說

所以今日決定黎試一試佢其他菜式
外賣等左十幾分就有喇,跟住就去左前面既佐治五世公園坐低開餐
皮蛋豆腐
皮蛋豆腐係凍既,梗係食左先喇
的的式式細細杯三十五蚊其實都唔平
鹽酥雞
雞肉飯

魯肉飯
今日最想試既魯肉飯呀

果然食落口就係台灣既味道,豬油既油香加上個魯肉汁,滲透每一粒飯,將飯同魯肉一羹一次過放入口,我覺得好幸福呀,忍唔住一啖一啖咁食,呢個魯肉飯既汁唔係甜既,所以如果唔鐘意食甜甜地既飯既絕對一定要食呢個魯肉飯!

其實仲叫左兩杯珍珠奶茶,不過唔記得影,佢既珍珠奶茶可以揀味道同埋要幾多冰,就算你叫外賣都可以係外賣紙上面寫,張單下面有教你甜度個行寫5就係半糖0就係走糖,我地叫左半糖,會呢到既半糖真係有做到少甜,所以值得一讚
店員亦都好值得一提,睇得出佢地每一位都好用心去做工,個個都笑面迎人,亦非常有禮,真係好鐘意咁元気既人呀
希望阿元繼續煮好菜俾大家食,阿元加油

2016-08-20
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$90 (Tea)
鹽酥雞
雞肉飯