將軍澳老字號潮州滷水專門店 — 陳儀興飯店▫️呢間陳儀興飯店扎根新蒲崗超過50年,喺新蒲崗嘅街坊絕對不會感到陌生,佢哋喺將軍澳都開咗分店,下午更有套餐可以選擇~▫️鹵水拼盤($128)打冷必叫!呢個拼盤有好多料、好豐富,包括有:墨魚片、腩肉、大腸、紅腸、生腸、豬耳、豬頭肉、鹵蛋、豆腐。特別講吓豬耳好爽,豬皮好黏口、好入味;豬大腸亦冇臭味;墨魚片好爽口~▫️脆盞拔絲咕嚕肉($108)擺盤賣相好靚,個咕嚕肉過咗一陣食,外層都依然咁脆口,味道好酸甜惹味!,底下伴有炸粗麵▫️綠豆清心丸($48)清心丸咬落有𡁻口,幾啱我口味▫️手工芋泥($48)芋泥入口好綿滑,白果亦煮得好淋~▫️地址:陳儀興飯店將軍澳至善街9號嘉悅地下2-3號舖。新蒲崗崇齡街40號地舖。
將軍澳老字號潮州滷水專門店 — 陳儀興飯店
▫️
鹵水拼盤($128)
▫️
脆盞拔絲咕嚕肉($108)
▫️
綠豆清心丸($48)
清心丸咬落有𡁻口,幾啱我口味
▫️
手工芋泥($48)
芋泥入口好綿滑,白果亦煮得好淋~
地址:陳儀興飯店
將軍澳至善街9號嘉悅地下2-3號舖。
新蒲崗崇齡街40號地舖。