2022-10-19
認識我嘅人不嬲都知道我鍾意食中菜㗎,見到將軍澳開咗一間新嘅中菜館,環境雅緻乾淨,同屋企人入去食咗個晚餐。豬骨濃湯雲吞(6粒)湯底濃郁鮮甜,忍唔住飲咗幾啖😝,雲吞皮薄餡多,裏面有大大隻蝦,蝦肉夠晒彈牙!玉桂乳鴿(隻)好鍾意食乳鴿,估唔到呢間有得食,乳鴿好香,表皮香脆,肉質嫩滑,好正呀😋將軍辣子雞辣子雞都係我喜歡嘅菜式之一😙,好抵食一碟$68咋,份量好多,辣子雞香噴噴,雞件嫩滑,再加上麻辣口感,十分惹味😋雞絲伊麵伊麵大大份,表面有唔少雞絲,伊麵撈埋啲汁一齊食好好食😋沙薑葱油雞沙薑雞幾夠味,好香,肉質鮮嫩好有咬口。蟲草花花膠燉雞(湯)好耐冇飲湯喇,嗌咗個蟲草花膠燉雞湯滋潤下先,花膠湯勁足料,有唔少大大塊嘅花膠,仲有好多雞肉同埋蟲草花😘,啖湯都好鮮甜,我鍾意❤️將軍秘盒見到個賣相就即刻落咗order,上到枱見到真係好得意呀😂,忍唔住要打卡😂😂,至於味道就正正常常,小朋友應該好鍾意😉
豬骨濃湯雲吞(6粒)
玉桂乳鴿(隻)
將軍辣子雞
雞絲伊麵
伊麵大大份,表面有唔少雞絲,伊麵撈埋啲汁一齊食好好食😋
沙薑葱油雞
沙薑雞幾夠味,好香,肉質鮮嫩好有咬口。
蟲草花花膠燉雞(湯)
將軍秘盒