上星期四晚,我同老公去將軍澳澳南散步,行到一半見到呢間餐廳裝修超靚✨,仲可以望住跨灣大橋嘆法國大餐,真係好有情調,兩個人坐低慢慢享受美食,感覺好浪漫又寫意❤️!1️⃣ 烤豬胛心肉、芝士薯蓉、西班牙辣椒、雜菜沙律呢個烤豬胛心肉真係超正!🔥肉質超嫩滑,啖啖肉汁,咬落去有啲微微焦香,好腍,油脂豐富得來又唔會太漏😋。配埋芝士薯蓉,滑到好似雪糕咁,芝士味香濃🧀,同豬肉一齊食真係一流!西班牙辣椒唔會太辣,反而帶出咗層次感🌶️。雜菜沙律新鮮爽口,啲橄欖同小蕃茄又有驚喜,食完成個人都refresh晒🥗✨。成碟嘢色香味俱全,打卡一流📸!2️⃣ 油封鴨腿、扁豆、香腸油封鴨腿一上枱已經聞到香味撲鼻🦆!鴨皮煎到脆卜卜,鴨肉入味又唔會太鹹,啖啖肉都好juicy🤤。底下嘅扁豆燉得好腍,吸晒鴨油精華,食落有層次感🥄。香腸又彈牙又香,配埋鴨腿一齊食,真係好滿足!成碗餸好有法國風味🇫🇷,食完暖笠笠,幸福感爆燈💯!3️⃣ 芒果菠蘿沙冰芒果菠蘿沙冰真係夏天恩物🍹!一啖入口,芒果香甜,菠蘿酸酸甜甜,超級清新🍍🥭。沙冰打得夠細滑,唔會有大粒冰,飲落好爽口又解渴❄️。成杯色彩繽紛,飲完即刻醒神,心情都靚晒!無論食咩餸,飲返杯沙冰,完美ending

1️⃣ 烤豬胛心肉、芝士薯蓉、西班牙辣椒、雜菜沙律

2️⃣ 油封鴨腿、扁豆、香腸

3️⃣ 芒果菠蘿沙冰
芒果菠蘿沙冰真係夏天恩物🍹!一啖入口,芒果香甜,菠蘿酸酸甜甜,超級清新🍍🥭。沙冰打得夠細滑,唔會有大粒冰,飲落好爽口又解渴❄️。成杯色彩繽紛,飲完即刻醒神,心情都靚晒!無論食咩餸,飲返杯沙冰,完美ending👍🏻!

4️⃣ 蜜桃香橙沙冰
蜜桃香橙沙冰飲落去甜中帶酸,蜜桃味好突出🍑,香橙又帶少少清新果香🍊。沙冰質感幼滑,唔會太甜,啱晒夏天飲!每一啖都好refreshing,飲完成個人都精神晒😆。同朋友一齊share,開心又消暑,真係推介!🥤✨