2022-07-06 45 views
中菜係令我又驚又喜嘅菜系。一方面係因為中過嘅伏太多,另一方面又好想搵返以前嘅味道。最近見到一間望落唔錯嘅《中華小館》,見到入面都幾乎full曬,就同daddy入去試吓啦。果然係父女👨🏻‍👧🏻,我哋兩個都無雞不歡,無辣不歡,所以入到去睇menu真係好驚喜ga,因為有兩個菜係完全符合我哋嘅期望😎~~~~~⬛️🐔➕🟩🌶➕🔥🟰😍😍😍烏雞當然都係雞,仲係雞中嘅極品添!所以我哋毫不猶疑地嗌咗呢個,果然我哋眼光好好。見到烏雞嘅分量仲比辣椒多,真係抵食。對於我地嚟講辣椒都唔算太辣,所以可以直接擺落口食咗佢,辣椒仲要有啲雞嘅鮮味,認真滿足。~~~~~🐔➕🌶️➕🟥💧🟰🤩🤩🤩口水雞夠常見,不過都係我哋如果見到有嘅必嗌,幾乎食過十幾廿間嘅口水雞,呢度可以排上頭幾位。雞件大大塊,唔會太多肥膏,皮仲係少少爽脆嘅feel,加上有辣油同辣汁,balance得好好,雞有雞味,亦有辣味,認真值得試吓。~~~~~都有溫馨提示:呢度有茶位同加一,不過加埋呢啲都係人均百幾

⬛️🐔➕🟩🌶➕🔥🟰😍😍😍
🐔➕🌶️➕🟥💧🟰🤩🤩🤩
~~~~~
都有溫馨提示:呢度有茶位同加一,不過加埋呢啲都係人均百幾