2017-03-05
今晚同朋友相約係寶勒巷間馬會等時,四圍望望看看有什麼好吃時就見到佢,朋友到了便行去再望望食串燒,除串燒外重有其他食物選擇,反正唔食過點知好唔好!咁就入去坐低了,最緊要係唔係自己燒先,另外有優惠推廣特價廣島蠔 $1,當然唔係任吃,只限一人一隻!先叫了杯解渴嘅飲品益力多沙冰$45,上枱看似沒有什麼特別,但味道就係益力多打出嘅味道,濃郁嘅冰凍嘅益力多沙冰,為今餐嘅熱氣降溫一下先愛吃肉嘅我,串燒當然都係點了肉類啦!上枱時食物會跟一塊燒熱嘅石板上(第一次上枱會放在枱上保持食物熱度)燒秘製牛仔骨$52,肉質嫩滑軟熟,入口時就感覺到佢充滿肉汁,同埋燒得夠味道,不會太乾,還可以保持肉質內嘅肉汁,唔錯!海鹽燒美國安格斯肉眼串$58,而個肉眼就肥厚肉嫩,好有口感!燒金菇肥牛卷$32,肥味嘅肉汁滲透在金菇裡,入口感覺到爽口軟熟嘅金菇菜,同肥美嘅肥牛混合在口中嘅美味!港式懷舊燒魷魚 (麻辣味)$42,用魷魚干再燒並塗上麻辣汁燒,並將燒完嘅魷魚片切成條狀,入口香脆並帶少少麻辣味,送酒佳品!除了串燒外亦有其他選擇,點了個稻庭烏冬豬骨湯 $58,同係專門嘅麵店比就差少少,但係個糖心蛋就真係唔錯,而個烏冬比較煙韌彈牙