話説係厚福街食完船麵,係尖沙咀行下行下,係K11附近忽然被一間好似懷舊士多既鋪頭吸引眼球~~~望望餐牌,店鋪除左一般一般拿鐵之外,還有港式茶樓系列同港式絲襪奶茶系列~~隨口問問店員,發現原來尼間店鋪已經開左幾個月,再望望隔離櫥窗,已經貼左唔少媒體報導(睇黎自己真係太耐無行尖東喇)~~墻上標示左一D奶茶小知識,睇黎店鋪對自家奶茶充滿信心~~~由於自己係食船麵既時候跟餐叫左杯泰式奶茶,為左特別d,所以就叫左一杯咖啡點子港式鴛鴦~~無念到係找錢既同時,店員比左個硬幣我,原來店鋪每售出一杯飲品就會捐出一蚊比慈善機構~~~忽然覺得尼杯飲品好有意義~~哈哈哈~~等左一陣,飲品終於到手~~~咖啡點子港式鴛鴦 $30 - 奶茶咖啡既比例好好,味道濃郁之餘甜度適中,重點係撞得好滑,夠曬口感~~咖啡點子(咖啡凍)大小適中而有咬感,加上淡淡既咖啡味~~整體感覺好夾~~充滿誠意既飲品,加上充滿善心既店主,甘樣既小店一定要支持下~~~

墻上標示左一D奶茶小知識,睇黎店鋪對自家奶茶充滿信心~~~

等左一陣,飲品終於到手~~~
咖啡點子港式鴛鴦

2018-12-02
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
咖啡點子港式鴛鴦