2017-11-01
細妹生日 想食放題~ 近近地 觀塘放題一籮籮!亞太中心方便又多選擇 阿妹自己揀左極尚 話上網睇過好像幾正喎~食物種類多籮籮之餘 大堂仲擺左好多款小食。冷盤有日式小食 中華沙律 八爪魚等等,仲有凍蝦 唔係好大隻 但勝在幾新鮮。即攞即食既炸物仲有薯角 章魚小丸子 雞件 葡撻~ 全部熱辣辣。飲品櫃選擇超級多 汽水啤酒之餘 好茶的我又有烏龍茶 綠茶 解茶可以揀 怕熱氣有椰青水 包你唔會飲到悶。推介~ 無限encore 鮑汁炆花膠!!花菇大大隻 花膠夠曬入味 回本必食:)我自己全晚食花膠食到飽。壽司~ 我鐘意蟹棒,黑松露赤蝦。蟹棒啖啖肉 又大條。赤蝦幾爽甜 加少少黑松露 呢個配搭幾特別。壽司卷物其實都好standard 不過不失。炸物~ 天婦羅不錯。即炸 粉漿唔會太厚 雖然種類不多 但食下天婦羅蝦都好回本架!燒物~ 比目魚 鯖魚都有 燒起來都算juicy。牛肉粉絲 記得食網燒牛仔骨 大大件 醃得幾好 入味。甜品選擇頗多 有自助乳酪雪糕 Wooo 最鐘意~ 配料有10款。芒果糯米糍 奶凍呢d大路野都有曬 滿足到不同人的喜好。整體來說 二百零蚊任食 又刺身又花膠 回本話都冇咁易啦!
整體來說 二百零蚊任食 又刺身又花膠 回本話都冇咁易啦!