2023-06-21
📍香香宮煮 尖沙咀有一間火鍋店好有特色,聚餐或者帶屋企人黎試下都幾過癮,除左成個餐廳環境都係宮廷風之外,餐廳門口仲有張龍椅,可以著宮廷衫影相打下😆雍穆公主•花膠雞湯鍋(半隻)$318呢個湯底記得滾起要飲下先開始打邊爐🍲因為個湯底真係有「嫲嫲煲嘅花膠湯」感覺,花膠數量唔少,大舊,好食嗰種🥹仲有另外半隻雞可以放埋入去滾返熱食,雞肉都滑,有雞脾雞翼雞胸齊哂🥢蟹黃餃 $78除左蟹黃香之外,仲食到有瑤柱,好香口,餃子皮超級薄。手切本地牛肉 $298雖然呢個係細size,但係兩個人食就啱啱好啦,每塊牛都唔細,好厚,好重牛味,唔會韌,有咬口,都有十幾塊。伊比利亞橡果豬 $178呢個豬好重味,同平時食開嘅唔同,肉同埋脂肪嘅比例啱啱好即炸黄金炒響鈴 $88即炸響鈴要等大概10分鐘左右,欣賞餐廳堅持即炸,最後淋蛋黃醬,熱辣辣新鮮上枱,多咗鹹香味唔同啲香香宮煮雜菜拼盤 $98呢個拼盤有娃娃菜,油麥菜,生菜,木耳同埋金菇,仲有蕃茄同埋蓮藕,呢啲拼盤乜都有冇得輸自家製足料竹蔗茅根 $78個壺好盞鬼,幾清甜,但係唔會死甜,二人share啱啱好
雍穆公主•花膠雞湯鍋(半隻)$318
蟹黃餃 $78
除左蟹黃香之外,仲食到有瑤柱,好香口,餃子皮超級薄。
手切本地牛肉 $298
伊比利亞橡果豬 $178
呢個豬好重味,同平時食開嘅唔同,肉同埋脂肪嘅比例啱啱好
即炸黄金炒響鈴 $88
香香宮煮雜菜拼盤 $98
自家製足料竹蔗茅根 $78
個壺好盞鬼,幾清甜,但係唔會死甜,二人share啱啱好