2023-01-23
九龍坎超級有宮廷特色嘅四川菜💕早排同朋友一齊去食呢一間新開嘅四川菜,麻辣火鍋,我哋揀咗鴛鴦煲,一個係四川麻辣味,一個係蕃茄味。最令我驚喜嘅係入面嘅裝修真係同去咗四川冇分別,仲有啲茶杯茶壺都好靚,好有貴氣坐低咗之後職員就會比一個圍裙我哋,然後就叫我哋可以選擇分享去社交平台或者微信,咁就可以有一份送嘅肉類。真係好抵鴛鴦煲(麻辣/蕃茄)打邊爐一定別叫唔同嘅肉,嗰度有三至四種牛肉可以揀,揀咗其中一樣叫做輝個手切牛肉,原來牛肉都可以分機器次同埋人手切,人手次就會特別博,質感好啲😊牛肉的確與別不同,食落去嘅牛係軟綿綿另外嗌咗盛品精品肥牛都係一片片滿佈雪花,擺喺度都覺得好靚,食落去更加覺得唔錯饅頭炸饅頭具有特色,點啲甜嘅奶醬,配合麻辣火鍋,有一種解辣嘅感覺油炸鬼原來油炸鬼都可以放落火鍋度,第一次食真係有驚喜,因為油炸鬼擺咗落去就會變得半脆,口感唔錯豆腐卜一串串嘅豆腐卜,口感結實,會encore 整體總結覺得呢一間餐廳真係好有特色,我下次會再嚟呢度打邊爐,同埋佢好多唔同嘢食可以揀,叫咗勁多碟埋單,每人都係二至300左右,真係好抵💕
鴛鴦煲(麻辣/蕃茄)
另外嗌咗盛品精品肥牛
都係一片片滿佈雪花,擺喺度都覺得好靚,食落去更加覺得唔錯
饅頭
油炸鬼
豆腐卜
一串串嘅豆腐卜,口感結實,會encore
整體總結