2017-03-02 1197 views
同一大班男士食飯, 最怕佢地食唔飽, 不過要在銅鑼灣要食得平又食得飽, 真的比較難, 不過這裡就做得到, 最重要是它的霸王雞/鹽焗雞做到遠近馳名, 來到這裡必然要試我地一早就訂左位, 所以才不只於要等位侍應生帶左我地入坐後, 我地已經急不及待, 點左鹽焗雞, 花膠海參煲,蒜蓉帶子蒸豆腐, 龍躉荷葉蒸飯, 香煎龍脷柳花膠海參煲:花膠海參份量不少, 味道較濃, 用煲盛菜保留溫度使墊底菜剛好焾身, 不會太硬鹽焗雞:很怕一些鹽焗雞用鹽水浸, 浸到肉霉, 這個鹽焗雞就無咁嘅問題, 皮肉都滑, 鹽味重沾埋沙薑醬食更好味蒜蓉帶子蒸豆腐:勁多蒜蓉, 帶子大細適中, 約厭豆腐偏淡味, 即使加了豉油都唔夠味, 口感很寡龍躉荷葉蒸飯:用料十足, 多是魚肉, 飯粒分明滲著陣陣荷葉香味香煎龍脷柳:煎得太燶啦!肉汁走哂啦!

我地一早就訂左位, 所以才不只於要等位

花膠海參煲
沾埋沙薑醬食更好味
鹽焗雞
蒜蓉帶子蒸豆腐
龍躉荷葉蒸飯
香煎龍脷柳:煎得太燶啦!肉汁走哂啦!
香煎龍脷柳
花膠海參煲