2022-09-15 648 views
名 料理約咗幾個朋友嚟到大尾督踩單車,早到嚟食個lunch 先。哩間日本餐廳望落環境幾靚,好有日本風味。我同朋友叫咗2個lunch set加多客雞泡魚干。-------------------------刺身拼盤定食 $108刺身有油甘魚,牙帶魚,三文魚同牡丹蝦刺身鮮甜,三文魚味濃郁。刺身幾厚身,一啲都唔吝嗇日式辣豚肉碎湯烏冬 $68烏冬又好滑口肉碎超惹味,少少甜得嚟偏香辣,又辣得幾過癮燒雞泡魚干 $58聞落有啲似燒魷魚,好香食落有咬口,煙韌唔乾,有濃濃嘅鮮味仲配埋沙律醬,係好好嘅下酒菜,大推 🤤-------------------------食完lunch 老闆介紹咗新出嘅$178 4小時自助燒放題,睇落係幾抵玩抵食。同friends 喺大尾督踩完單車兜咗個圈又嚟又開始肚餓啦。一於試埋哩個新出BBQ放題 😚食物種類都幾多,除咗串燒,仲有沙律小食、炸物煮物、卷物、烏冬、飯選擇老闆話餐廳有自己嘅真空機,所有肉都係自己醃自己裝袋,所以醃料更加入味,仲衛生啲𠻹自己最鍾意豬頸肉同多春魚豬頸肉油脂豐富,燒出嚟超級juicy,但食落又好爽口多春魚燒完好香,成肚都魚籽,一啖食落去,一堆魚籽喺口入面
名 料理

刺身拼盤定食 $108
刺身有油甘魚,牙帶魚,三文魚同牡丹蝦
刺身鮮甜,三文魚味濃郁。刺身幾厚身,一啲都唔吝嗇

日式辣豚肉碎湯烏冬 $68
烏冬又好滑口
肉碎超惹味,少少甜得嚟偏香辣,又辣得幾過癮

燒雞泡魚干 $58
聞落有啲似燒魷魚,好香
食落有咬口,煙韌唔乾,有濃濃嘅鮮味
仲配埋沙律醬,係好好嘅下酒菜,大推 🤤

自己最鍾意豬頸肉同多春魚
豬頸肉油脂豐富,燒出嚟超級juicy,但食落又好爽口
多春魚燒完好香,成肚都魚籽,一啖食落去,一堆魚籽喺口入面瞬間爆烈嘅感覺好正,又有獨特嘅鹹香味,係燒烤唔少得嘅食物

其他材料都新鮮,餐廳仲有孜然粉,七味粉提供,簡單調味已經好好味

好啱一大班friends 嚟玩,又搵到個聚會好去處。

名 料理
地址