二訪Good Good,無論主食同甜品都睇得出店家嘅用心,佢嘅特別之處在於會令你欣賞平時唔太鍾意嘅食材,每次食完都覺得心靈得到慰籍,滿足地離開。本來見佢出左Peach Pavlova想約朋友再訪,可惜店家買唔到合適嘅西班牙扁桃同日本水蜜桃要緊急下架,希望桃季完之前有緣一試。 🍽菠蘿嘅海 ($68)創意滿分嘅甜品,由燒金鑽鳳梨、菠蘿紫蘇雪葩、氣泡海洋、菠蘿忌廉芝士、檸檬橄欖油同燕麥脆脆組成,紫蘇雪葩真係第一次食,估唔到同菠蘿又幾夾,忌廉芝士軟滑creamy,最有驚喜係嗰片用sparkling water整嘅啫喱海洋,利用佢略帶鹹味同氣泡嘅特性,完美地將海水嘅鹹同海浪躍動嘅特點呈現出黎。 🍽炭燒咖啡蛋卷 ($58)
蛋糕有彈性唔乾,忌廉輕盈順滑,內藏啫喱,咖啡味道濃郁。 🍽五目天丼 ($118)上次食過嘅五目天丼,即羽衣甘藍、南瓜、茄子、蘆筍同溏心蛋天婦羅飯,粉漿薄又脆,食落唔太油膩,溏心蛋半流心,有趣嘅係阿妹本來唔鍾意羽衣甘藍,喺我強烈推薦下試左一小片,之後就叫我分多啲畀佢,只能講Good Good真係Good Good。順帶一提,麵豉湯好飲。餐牌:

🍽菠蘿嘅海 ($68)

菠蘿嘅海

🍽炭燒咖啡蛋卷 ($58)
蛋糕有彈性唔乾,忌廉輕盈順滑,內藏啫喱,咖啡味道濃郁。
炭燒咖啡蛋卷

🍽五目天丼 ($118)
五目天丼

餐牌: