2015-06-18
尋晚同個老友去搵野食聚舊,見官塘多左好多食店就上OPENRICE睇下有咩好介紹....竟然沙漠中搵到綠洲!!大部份官塘既食店都係日本野, 廣東菜, 西餐咁....竟然俾我搵到間食韓國野既...山田海一去到已經好多人(大多數4人以上), 等左5分鐘已經可以入座喇...一埸黎到就試下韓燒同炸雞喇!!因為我地只係兩個人, 唔可以叫太多野食, 所以就叫左個拼盤, 入面豬,牛,雞齊晒, 仲有五花腩, 都只係$350呢個拼盤有成5款, 每款都大大份, 兩個剩係叫呢個都夠飽!! 拼盤內最好食就係兩款牛肉, 好JUICE, 有牛味, 軟身, 好味到唔識形容呀! 而五花腩燒完之後, 個皮邊有少少脆, 好好食!!開頭落單時, 怕唔夠野食, 所以叫左一份醬油炸雞!! 小妹一向唔太喜愛食炸雞, 因怕生暗瘡, 但係D人成日話韓國炸雞好好食, 所以就試下囉!!點知, 有驚喜!! 我未試過食炸雞會唔覺有油架, 呢個炸雞炸得好好, 個皮脆但一D都唔油, 舊雞好滑好JUICE, 真係好好食, 好LIKE, 仲要好大舊, 成碟有成9至10舊!!呢間韓國店既店員好NICE, 尤其是收錢果個靚女, 好好人, 好好傾,
竟然沙漠中搵到綠洲!!
韓式拼盤
醬油炸雞
靚女店員話呢間店係韓國人開架, 所以D野食係正宗韓國風味架!!