2023-10-09 714 views
10月8日,八號風球高懸,揾食肥華與靚媽,冒着風雨,到此店食佢嘅大閘蟹火煱放題餐,作為今年蟹季,食大閘蟹第一擊,而此店所提供嘅大閘蟹SiZE較細,目測係得三両以下蟹種,但勝在膏算多,可以用量來彌補SiZE細缺店,而蟹本身味道亦不錯,因為係任食,所以亦算OK,而另一放題主打火煱,則令肥華及靚媽失望,因火煱科選擇甚少,肉類得,牛,雞,豬三款而海鮮類和自取蔬菜及常見火煱配料連甜品亦不多,若以火煱放題比較,旺角任何一間台式火煱放題店都比,此店強,而個配給嘅海鮮蒸煱,肥華覺得不錯,但靚媽話有隻蝦啲肉係霉嘅,而全餐都得我哋兩人讚賞嘅,就係一入坐,侍應就奉上的嗰個,花膠胡椒雞湯,總結肥華蟹季再出擊時,都唔會再考慮光顧此店