2024-07-06
之前見到新店宣傳,已經好想試吓。不過見到限時100分鐘,擔心食得太趕,實在有少少卻步。作為一個C9,每到星期五都真係唔想煮飯。老公問我食物,都唔知食乜好,突然腦海浮現咗依間餐廳,所以立即致電訂位。職員答覆訂位已滿,不如可以現場排隊。咁就諗住响冇訂位嘅情況下,睇吓有冇機會食到。大概18:30去到,衝咗入去諗住拎飛排隊。店員話而家有位可以即入,但老公未嚟,所以佢哋幫我現場訂了七點。感謝!我哋點咗海鮮總𣾀套餐,同羊肉套餐。套餐包一杯飲品、-個主食(烏冬,白飯或公仔麵)同一個甜品。當然,出面仲有任食蔬菜及一些打邊爐料。我想特別講吓依個海鮮總𣾀,海鮮好新鮮,好好味,真的十分推介。魷魚筒淥耐咗都唔硬!D魚片好好食!因為我唔食羊,所以介紹唔到。不過建議大家可以只揀120g份量就夠了,因為出面任食嘅配料都唔hea, 都好好食!尤其個蝦滑👍🏻。至於湯底,我就揀咗個石頭湯,係一個類似麻油加已爆炒過嘅海味嘅湯,有咸香感,所以揀佢。淥完海鮮,個湯好甜好飲🤤食到最後,原來100分鐘都夠食。時間夠了,店員還未摧我哋走,不過我哋都食飽飽啦,所以自己主動提出上埋個甜品🍮🍦食物好食,服務很好(尤其台籍店員)。