2024-02-17 79 views
黃埔地鐵站口約上嚟開咗一間新加坡過江龍嘅麵包店,喺扶手電梯直上嘅途中就已經聞到香噴噴,呢度定時都會有超多新鮮麵包出爐,味道都好好食,全部都好吸引,所以行咗一圈,已經好快入手咗幾款包。四重芝士包有超多cheese,因為用咗四種唔同嘅芝士,味道好有層次感!另外竟然比我見到我好鍾意食cranberry and cream cheese bun!微酸加埋少少甜,我覺得真係超級好嘅配搭,呢款包咬落去好鬆軟,中間又好creamy,正!檸檬芝士包我都覺得不錯,兩款味道唔會互相搶味,但又balance得好好,呢個配搭幾新鮮!最後都要埋個kaya菠蘿包,上面再卜卜,入面又足餡料,呢個一定要回購!