記得好幾年前,豪大大雞扒,在 旺角開店,那時候我在旺角返工,見新開店和同事們立即買來試試,那時是買豪大大雞扒,其實雞扒都好好食,不過唔係我杯茶,所以食一次後就沒有再食,每次行過都係直行直過的,所以我都唔知幾時開始有台灣芋圓賣, 直至年幾年前2年前,在荃灣見到有得賣,買左一碗食,口感味道,同系臺灣九份食差唔多, 所以之後一路都keep住間唔中買嚟食, 需然經常出外食野,以前從來唔寫食評,因為覺得要用電腦太花時間,就算想分享下都無心機時間精神去寫食評,因為而家用手機太方便,如有時間就可以寫。豪大大雞扒的台灣芋圓,味道口感,同喺九份的差唔多,口感好不會太硬太淋,八寶豆夠淋,好食。我在香港也食過其他的芋圓,口感味道都不及它。不過有樣野大家要留意,如果買外賣回家,又不是馬上吃的話,如放進雪櫃的(要把芋圓拿走不要入雪櫃)如果唔係會硬咗唔好食

2014-08-26
TakeAway