2020-03-25
作為地道香港人一定會食過串燒(雖然串燒唔係啲咩港式食物但係一班人一齊串燒又真係幾開心) 平時好多串燒鋪都唔知點解落完單之後要等好耐先有得食,成日都等到好唔耐煩,但呢一間係自己燒,自己控制幾時食,容易預計好多,同埋唔咁悶~呢個燒爐係用發熱線,唔會有真火所以都唔會有咩煙。佢仲有齒輪識得自己轉轉轉,一次過可能燒好多條,又唔易燒燶,唔洗好麻煩就可以燒倒好多串。出面嘅串燒好多時都係用同一種調味,但呢度嘅調味真係有好多種,自己配搭出好多種唔同嘅味都得。首先有鹽、椒鹽、辣椒粉同埋孜然粉。我最鍾意就係椒鹽配辣粉~除左粉,仲有三種醬。左至右分別係魚露、沙嗲同埋燒汁,燒汁係點乜肉都正。架上面可以放燒好嘅肉,方便大家share呢個大筒係用黎放食完嘅籤肉質方面,呢度嘅肉都係幾新鮮嘅,冇腥冇臭,有幾種肉仲係特別有肉味。例如係牛腩肉同埋肉眼。燒菠蘿係必食,冇得輸,好甜好juicy!呢三款係令我喜出望外嘅野食。棉花糖係燒到外脆內軟。中間係雞蛋仔,燒得夠耐嘅話會食倒脆邊!右邊係燒賣,點滿椒鹽黎食嘅話會好似出面啲炸燒賣,但係健康好多!
架上面可以放燒好嘅肉,方便大家share
呢個大筒係用黎放食完嘅籤
燒菠蘿係必食,冇得輸,好甜好juicy!