2019-10-27 2053 views
Blendit想試左好耐,咁啱佢喺將軍澳有pop-up store就即刻去大量購入💸(要買最少六個bagels🥯)不過唯一嘅事試唔到佢嘅🍵茶味貝果🥯都係果句啦🤧我嘅不專業bagel 食評,敬請各位專業嘅貝果食家唔好打我🤯我好乖咁聽咗蒸咗先食㗎👻1️⃣Beetroot Bagel 🥯 $25紅菜頭嘅味道比較淡,呢個貝果🥯蒸完出嚟之後相對其他嘅冇咁濕潤。🥯美味指數:7/102️⃣Everything Bagel 🥯 $25雜味貝果超有口感。上面有罌粟籽,白芝麻等材料。鹹香味幾重,而且好耐嚼。🥯美味指數:7.42/103️⃣Cinnamon & Rasin Bagel 🥯 $25蒸完之後肉桂嘅味道非常香濃,加上有提子乾🍇,令貝果更有口感。呢個會相對其他比較甜,建議唔使搽spread都得!🥯美味指數:7.42/104️⃣Jalapeño Bagel 🥯 $25墨西哥🇲🇽辣椒味帶有微辣,食落去會微微刺激到你嘅味蕾,呢個味道會比較特別。蒸完嘅貝果🥯尚算濕潤,而且好有嚼口。🥯美味指數:7.02/105️⃣Poppy Bagel 🥯 $25罌粟籽貝果🥯都好有咬口,不過相對everything bagel,佢嘅口感就冇咁
[大角咀~T.H.E Deli Blendit]
🥯美味指數:7.42/10
4️⃣Jalapeño Bagel 🥯 $25
🥯美味指數:7.02/10
5️⃣Poppy Bagel 🥯 $25
罌粟籽貝果🥯都好有咬口,不過相對everything bagel,佢嘅口感就冇咁豐富。
🥯美味指數:7.32/10
6️⃣Black Truffle cream cheese spread $50
黑松露忌廉芝士醬好rich好creamy! 黑松露味超香濃,一打開味道就充斥成間屋。Spread落雜味同罌粟籽貝果🥯就更加突顯到黑松露嘅味道!
♥️美味指數:8.55/10
7️⃣Onion and chive cream cheese spread $30
洋蔥忌廉芝士醬加上小小香草嘅味道,味道都當濃郁。塗上一層薄薄嘅醬係紅菜頭貝果上面,真係大滿足😋
♥️美味指數:7.65/10
💡整體來講,blendit嘅貝果都較為濕潤耐嚼。不過我揀嘅口味比我之前其他地方食過嘅貝果較為淡。今次食到嘅貝果味道較為突出嘅係肉桂提子及墨西哥辣椒味。其實我最想係試佢嘅茶味貝果🥯同埋藍梅醬,不過今次真係無緣啦,唯有等下次!
T.H.E Deli Blendit
地址🐾:大角咀海景街36號富貴大廈西座地下6號舖